Till den tidigare publicerade potatissalladen som jag hade på en buffé, (recept HÄR) kompletterade jag med bl a kallskuren kycklingfilé.
Receptet nedan avser 8 st bufféportioner. Bilden under visar 3 kg.
Antal: cirka 8 st bufféportioner, (obs: bilden ovan är 3 kg)
Ugn: 175 grader i cirka 25 minuter
Ingredienser
1 kg kycklingfiléer, tinade
smält smör
1-2 msk malen paprikakrydda
2 tsk grillkrydda el piffi allkrydda
1 tsk salt
½ tsk torkad rosmarin
½ tsk grovmalen svartpeppar
1 krm malen vitpeppar
Gör så här
Lägg kyckligfiléerna i en ugnsform och pensla dem runtom med smält smör. Strö ut kryddblandningen runtom och stek dem i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 25 minuter, eller tills innertemp är 70 grader. Låt kallna och skiva upp varje filé o lägg på ett serveringsfat. Pynta med färsk timjan el nåt.
Pingback: Vintips och finfin potatissallad - Matochbakverkstan