Kallskuren kycklingfilé – perfekt till buffén

Till den tidigare publicerade potatissalladen som jag hade på en buffé, (recept HÄR) kompletterade jag med bl a kallskuren kycklingfilé.

Receptet nedan avser 8 st bufféportioner. Bilden under visar 3 kg.

Kallskuren kycklingfilé

3 kg, (cirka 10 st kycklingfiléer)

Antal: cirka 8 st bufféportioner, (obs: bilden ovan är 3 kg)

Ugn: 175 grader i cirka 25 minuter

Ingredienser

1 kg kycklingfiléer, tinade

smält smör

1-2 msk malen paprikakrydda

2 tsk grillkrydda el piffi allkrydda

1 tsk salt

½ tsk torkad rosmarin

½ tsk grovmalen svartpeppar

1 krm malen vitpeppar

Gör så här

Lägg kyckligfiléerna i en ugnsform och pensla dem runtom med smält smör. Strö ut kryddblandningen runtom och stek dem i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 25 minuter, eller tills innertemp är 70 grader. Låt kallna och skiva upp varje filé o lägg på ett serveringsfat. Pynta med färsk timjan el nåt.

Kycklingfilé

Rostbiff

Till buffén hade jag även beställt färdigskivad rostbiff. Smidigt om man inte vill/hinner göra egen. Vidare kan jag inte på egen hand få till lika fina skivor.

Lite tillbehör: Bröd/smör/ost, (ur bild). Fetaost/jordgubbar/sallad/melon mm, mm.

En tanke kring ”Kallskuren kycklingfilé – perfekt till buffén

  1. Pingback: Vintips och finfin potatissallad - Matochbakverkstan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *