Mmmm…. mousse! Med mörk choklad och Japp. Smakar gudomligt!
Servera denna krämiga mousse som dessert, gärna i fina glas. Garnera med hallon eller riven choklad.
Chokladen ska hackas och smältas över vattenbad. Som vanligt när man smälter choklad i vattenbad så är det viktigt att bunken inte nuddar vattnet. Chokladen ska smälta ner sakta av den varma ångan underifrån. Risken är annars att chokladen får för hög temperatur och skär sig. Alltså, ha inte för bråttom utan sänk värmen och smält chokladen sakta, så går det inte fel.
Portioner: 6 st
Det här behöver du
175 g mörk blockchoklad
1 förpackning Japp, (d v s 2 bitar Japp-chokladbitar)
4 äggulor
3 msk socker
1 krm salt
4 dl grädde, 40 %-ig
Topping: Hallon eller riven choklad
Gör så här
Grovhacka blockchokladen och de båda Japp-bitarna. Smält ner hacket över ett vattenbad och rör till en jämn smet.
Elvispa äggulor, socker och salt till en fluffig smet i en bunke. Rör ner den smälta chokladen.
Vispa grädden. Den ska vispas till lite mer än lagom konsistens, snarare lite mot det fasta hållet, Rör ner en 1/4-del av grädden i smeten och vänd sedan ner resten av grädden. Blanda väl.
Klicka upp moussen i fina glas eller skålar. Plasta in och ställ in kylskåpet så moussen sätter sig.
Dekorera med hallon el riven choklad precis innan servering.
Japp! Jag dör lite! Japp och polly är mina lifesavers!