En riktigt smarrig pastasås med mycket vitlök, nämligen en hel! Skala hela vitlöken och alla dess klyftor, skär varje klyfta i skivor och stek dem i olivolja. Detta gör att vitlökssmaken blir mild. Ger en touch till denna goda pastasås.
Portioner: 4
Det här behöver du!
1 st hel vitlök
2 msk olivolja
2 dl crème fraiche
2 dl grädde
1 kruka färsk basilika
2 krm cayennepeppar
1,5 tsk salt
250-500 g tinade räkor utan skal
4 portioner kokt valfri pasta
1 dl kokvatten från pastan
Gör så här
Tina räkorna. Skala den hela vitlöken och alla klyftor. Skär varje klyfta i tunna skivor och stek skivorna knapriga i olja i en stekpanna eller kastrull. Tillsätt creme fraiche, grädde och finrivna basilikablad. Smaka av såsen med cayennepeppar och salt. Tillsätt 1 dl av pastans kokvatten.
Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten, enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl av kokvattnet från pastan och häll av resten. Rör ner räkorna i den varma såsen. Klart!
Strö gärna över lite flingsalt, vid servering.
Åhhh vad det låter gott:)) är glad jag hittade till din blogg, genom Frida på F.B 😉
Tack så mycket! Du är så välkommen 🙂