T O R S D A G och pannkaksdag! Här hemma fullkomligt älskar de denna fläskpannkaka. Ibland händer det att jag kompletterar med bananpanna bredvid, för det är ju också jätteenkelt och jättegott. 🙂
FLÄSKPANNKAKA
Ugn: 200 grader i cirka 25-30 minuter, (varmluft 175-180 grader)
Antal: 1 st långpanna
Ingredienser
2 pkt bacon
6 dl standardmjölk
2 dl grädde, 40 %-ig
6 ägg
3 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
0,5 msk vaniljsocker
0,5 tsk salt
flytande margarin/smör
Gör så här
Värm ugnen. Smöra långpannan, som hör till ugnen, i botten och upp på kanterna så pannkakan kan klättra upp. Vispa ihop ägg, grädde, mjöl, socker, salt, vaniljsocker och mjölk till en slät smet. Låt smeten vila/svälla en liten stund. Klipp bacon i småbitar och sprid ut dem över plåten. Stek baconen i mitten av ugnen i cirka 5-10 minuter. Tag ut den färdigstekta baconen och häll smeten över. (Klicka ev några smörklickar över). Grädda ugnspannkakan i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter. Servera med lingonsylt.
*
BANANPANNKAKA
Antal: 1 portion
1 banan
2 ägg
en nypa salt
en nypa vaniljpulver, (obs, ej vaniljsocker)
Till servering: Tjock yoghurt eller creme fraîche och frysta bär
Gör så här
Mixa ihop alla ingredienser med en stavmixer till en slät smet. Stek i lite smör el olja på medelvärme. Skär i trekantsbitar och vänd varje bit för sig. Servera med tjock yoghurt naturell och frysta bär, ex-vis blåbär eller lingon. MUMS!