Spröda drömmar! Kakorna blir grymt fina, (den spruckna ytan kommer sig av hjortronsaltet). Förvaras gärna i plåtburk, för att bevara sin sprödhet. Kakorna kan frysas.
Pynta dem gärna med lite smält mjölkchoklad.
Antal: En massa kakor!
Ugn: 150 grader
Det här behöver du
150 g smör
2 1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 dl rapsolja
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk hjortronsalt
1 dl kakao
(ev smält mjölkchoklad att toppa med)
Gör så här
Vispa smör, socker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt oljan lite i taget under vispning.
Blanda mjöl, hjorthornsalt och kakao och sikta ner i smeten. Blanda snabbt ihop till en deg.
Dela degen och rulla ut till längder och skär i valfritt antal bitar. Rulla varje bit till en boll och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15–20 minuter.