F R E D A G ! Det är inte helt fel 🙂
En hel helg framför sig! Wow! Helgen kommer att bjuda på lite av varje. Först en slapparkväll, (välbehövligt). Lite julklappshopping i ”grannbyn”. Fest står också på agendan. Sedan avslutas helgen med ytterligare en slapparkväll, ”det är jag helt övertygad om”. Tja, det var nog allt!
Här kommer kvällens middag innan jag kryper ner i TV-soffan.
Fortsatt trevlig fredagskväll 🙂
Ugn: 225 grader
Portioner: 4
Det här behöver du
4 st kycklingfiléer
1 dl rapsolja
1 citron, saften av
1 tsk torkad timjan
italiensk salladskrydda
svartpeppar
chiliflakes
ströbröd, ex-vis Japanskt Panko ströbröd
1 påse delikatesspotatis
bearnaiesesås
1 burk kräftstjärtar i lag
1-2 knippe grön sparris
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Potatis: Dela potatisen en gång och lägg i en ugnsfast form. Blanda potatisen med hälften av rapsoljan, citronsaft, italiensk salladskrydda, timjan och svartpeppar. Toppa med ströbröd för cruncheffekt!
Kyckling: Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform, (förstek dem eventuellt i stekpanna innan, för en fin stekyta). Häll över rejält med rapsolja, citronsaft, italiensk salladskrydda och lite chiliflakes.
Ställ in ugnsformarna i ugnen och låt kycklingen gå till 72 grader, (potatisen kan behöva 5 minuter längre än kycklingen).
Under tiden: Skölj den färska gröna sparrisen och stek den klar i olja, antingen i ugnen eller på spisen.
Arrangera måltiden, som på bilden. Klart!