Såg att jag hade några trötta bananer hemma. Ingen som vill ha dem, lixom. Tyckte synd om dem och förvandlade dem istället till en finfin kaka. Snäll va jag då!
Fin mörk chokladig färg med hjälp av kakao.
Ugn: 175 grader i cirka 45 minuter
Det här behöver du
150 g smör
3,5 dl strösocker
2 bananer, mosade (2 medelstora)
2 ägg
0,5 tsk salt
4,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
1,5 dl filmjölk naturell
2 tsk vaniljsocker
1 dl nötter, hackade (ex-vis valnötter el hasselnötter)
1 dl kokos
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Smöra en 2 l brödform och strö den med kokos.
Rör smör och socker vitt och pösigt. Rör ner äggen ett i taget och blanda väl, gärna med elvisp. Tillsätt bananmoset och rör till en slät smet.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem varvat med filmjölken. Blanda väl. Häll smeten i formen. Grädda cirka 45 minuter, (känn med en sticka och förläng ev gräddningstiden). Låt kakan svalna på galler.