Kyckling Cordon Bleu, pankopanerad och ostfylld kycklingschnitzel, stod på vårt matbord i veckan. Mmmmm…. 🙂
Severingsförslag: Hasselbackspotatis eller kroketter. Champinjonsås, grönpepparsås, grillade tomater, broccoli o s v.
Ugn: 200 grader
Portioner: 4 st
Det här behöver du
4 st kycklingfiléer
4 st skivor rökt skinka
8 st ostskivor, tjockt hyvlade. Ex-vis Gruyère eller cheddar
salt och peppar
2 dl mjöl
2 st ägg
2 dl ströbröd, gärna Panko (Asiatiskt ströbröd)
smör, äkta att steka i
Skär kycklingfilén i två delar, (en över- och en underdel). Salta och peppra kycklingdelarna. Lägg en ostskiva på insidan av varje kycklingdel. Lägg en skinkskiva på insidan på hälften av kycklingdelarna. Lägg ihop en ost/skinkdel med en ostdel och kläm till lite. Doppa sedan i mjöl, uppvispat ägg och slutligen ströbröd. Låt ligga en liten stund så paneringen stelnar lite.
Hetta upp en rejäl klick med smör i en stekpanna, (ett par matskedar). Stek långsamt på medelvärme. Tillsätt ev mera smör under stekningen. Stek antingen kycklingen färdig i stekpannan eller lyft över och låt kycklingen gå färdig i ugnen på cirka 200 grader tills kycklingens innertemp når 72 grader, cirka 5-10 minuter.