Har upptäckt att det finns tortillabåtar att köpa och därför fick de bestämma fredagskvällens middag. Väldigt smidiga att äta ur, (om man inte fyller dem med för mycket fyllning).
Brukar inte ha svarta bönor i min matlagning speciellt ofta, men de gånger vi besökt Taco bell i USA så ser man att svarta bönor är mer än vanligt förekommande i deras meny. Så, svarta bönor åkte ner i denna köttfärschili. Gott, var det 🙂
Den syrliga limesåsen är pricken över i:et, definitivt. Dont´t forget!
Portioner: 4-6 st
Köttfärschili
500 g köttfärs
smör att steka i
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 pkt bacon
1 burk majs
1 burk tacosås, medium
1 burk krossade tomater
1 burk svarta bönor, knappt
lite chiliflakes
salt och peppar
1 förp Stand ’n’ Stuff Tortillam (Old El Paso)
Tacochips, att toppa med
Limesås
1 lime, skal och saft
4 dl turkisk yoghurt
2 msk crème fraiche
1-2 tsk flytande honung
salt och peppar
Gör så här
Köttfärschili: Skala och hacka lök och vitlök. Strimla baconen. Bryn lök, bacon och köttfärs i smör i en stekpanna. Tillsätt tacosås, krossade tomater och chiliflakes och låt puttra en stund tills det kokat samman. Låt majs och bönorna rinna av och blanda ner i köttfärsen. Smaka av med salt, peppar.
Limesås: Tvätta limen ordentligt. Riv av det gröna på limeskalet med ett rivjärn, dela frukten och pressa ut saften. Blanda i yoghurten och crème fraichen och rör om. Tillsätt honung, salt och peppar.
Servera chilin i Stand ’n’ Stuff Tortilla och toppa med tacochips, limekräm, tomat och ex-vis en side-sallad.
De båda förpackningarna nedan ser inte riktigt likadana ut. Den ena hittade jag först i USA och den andra hemma på ICA, ha! Så kan det va 🙂
Så gott med en smakrik härligt värmande chili! Vi har också sett att det kommit en hel massa nya produkter på Tacohyllan, alltid roligt när det kommer nytt att testa.