När vi var i Spanien för några veckor sedan så ”levde” vi på pinchos. Detta är en superenkel och supergod variant som serveras med ett glas bellini. Ett trevligt sätt att t e x hälsa sina gäster välkomna. Osten är väldigt mild och god och passar utmärkt tillsammans med parmaskinka och melon.
Bellinin serveras i champagneglas.
Bellini-drink
persikojuice, av god kvalité
kallt vitt mousserande vin, (eller champagne)
Gör så här:
Häll 1/3 persikojuice i ett champagneglas.
Fyll upp med 2/3 mousserande vin, rör om och servera genast!
*
Pincho med parma, ost och melon
Antal: 4 st
50 g Castello Blue, (en liten månformad kartong i ostdisken).
4 skivor parmaskinka
4 st små bitar av honungsmelon
4 st smalt på snedden skurna baugetteskivor
Gör så här
Rosta baugetteskivorna lite lätt i brödrosten. Skär ut 4 lagom stora bitar av osten, (hela osten går inte åt) och rulla in bitarna i varsin parmaskinka. Skär ut fyra melonbitar. Montera ihop pinchosen. Fäst genom att sticka igenom en tandpetare.
Enkelt att förbereda pinchosen: Förvara melonbitarna i kallt vatten. Plasta in ost/skinkrullarna o förvara kallt. Det lätt rostade brödet tål att ligga framme i rumstemp. Montera strax innan gästerna kommer. Yummi!