I lördags blev dessa kryddiga ostbollar ett av tillbehören som serverades till fördrinken. Serveras antingen kalla eller varma.
Det kommer att komma flera tips på drinktilltugg. Bara att hålla utkik 🙂
Antal: cirka 25 st
Ugn: 200°
Det här behöver du
25 st gröna oliver
1½ dl vetemjöl
4 msk rumstempererat smör
1,5 krm cayennepeppar
125 g riven lagrad ost, (ex-vis präst- eller västerbottensost)
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Nyp ihop mjöl, rumstempererat smör och cayennepeppar. Tillsätt den rivna osten och forma till en deg som håller ihop. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl om degen är för lös alternativt mera mjukt smör om den är för hård. Rulla ut degen till en ”korv”. Dela i cirka 22-25 st bitar. Tryck ut bitarna i handflatan och lägg en avrunnen oliv på varje och rulla till en boll, med oliven gömd inuti. Lägg olivbollarna på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda dem i ugnen i cirka 10-15 minuter.
Servera antingen ljumna eller kalla.
nice:)