Här kommer min enklaste variant av chili con carne. Perfekt vardagsmat som inte alls är krånglig. Väldigt uppskattad här hemma.
Det här behöver du
500 gram bland- eller nötfärs
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 normalstor röd paprika
1 köttbuljongtärning
1 dl ketchup
500 gram krossade tomater
chiliflakes efter smak, (jag brukar ta 0,5 – 1 tsk)
1 tsk oregano
0,5 tsk paprikapulver
1 burk vita bönor, (ex-vis Heinz med tomatsås)
salt och svartpeppar
Gör så här
Skala och hacka den gula löken och vitlöken. Tärna paprikan i små bitar. Bryn löken i en rejäl bit smör i stekpannan. Tillsätt färsen och bryn den tillsammans med löken. Tillsätt fintärnad röd paprika, köttbuljongtärning, ketchup, krossade tomater, chiliflakes och oregano. Låt stå på svag värme och puttra valfri längd, ju längre desto bättre men cirka 15 min om man har bråttom. Innan servering tillsätts de vita bönorna, (drag på plattan så chilin blir riktigt varm) och smaka av med salt och peppar.
Servera med ex-vis ris, broccoli eller något gott bröd.