En arbetskamrat, Christina har tipsat mig om en müsli som hon brukar göra och den får *tummen upp* av mig.
Jag hade inga solrosfrön hemma, så min müsli blev ”extra nötig” då jag hade i hel mandel istället. Kardemumman är helt outstanding och sätter verkligen smaken, MUMS!
Müslin steks i stekpanna och är klar på 10 minuter!
Det här behöver du
2 msk smör
3.5 dl havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl hasselnötter, rostade
2 msk linfrön
1 dl flytande honung
1 msk kardemumma
Gör så här
Blanda hälften av alla de torra ingredienserna utom kardemumman i en panna med smält smör.
Stek ingredienserna på hög värme.
Ta av pannan när müslin fått fin, gyllenbrun färg.
Ringla över honungen och rör om i den varma pannan.
Häll över müsliblandningen i en skål och tillsätt resten av de torra ingredienserna samt kardemumman och blanda väl.
Häll över i en glasburk med förslutningsbart lock.
Servera müslin i en skål med färska jordgubbar och yoghurt, mjölk eller filmjölk.
Länkkärlek: Ernst!
Hemgjord müsli är godast. Särskilt med mandel och kanel. Supergott på min sojayoghurt varje morgon. Typ det enda som inte ger mig magknip. Jag tål bara inte frukost och gillar det inte heller så mycket. Men just detta tål jag. Skumt, va!? Tack för nytt recept – mottages tacksamt! Kram!