En kaka utan krusiduller, rätt och slätt!
Ugn: 175 grader i cirka 25-30 min
Det här behöver du
75 g smält smör
2 st ägg
2,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
4 st, Kick lakritskola (f d Käck)
(tillsätt eventuellt lite rivet citronskal i smeten)
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg, strö- och vaniljsocker fluffigt. Tillsätt det smälta smöret. Sikta ner mjölet och rör om försiktigt tills allt blandats. Häll smeten i smord och bröad springform, (rund form med avtagbar kant) cirka 24 cm i diameter. Skär lakritskolan i bitar och toppa dem över smeten. Grädda i NEDRE delen av ugnen i cirka 25-30 minuter. Låt svalna och lyft över på ett fat.
Vilket roligt recept:) Perfekt för en lakritsälskare!