Ljummen brietårta passar till så mycket! Man blir lika glad varje gång man ser den på bordet, tillsammans med annat smått och gott 🙂 Är man inte många så räcker det förstås att ugnsbaka den minsta storleken, men det här receptet avser en brie på 1 kg.
Den här varianten med torkad frukt, nötter och honung brukar vara väldigt populär. Gjorde den senast för några helger sedan och ska göra den i helgen igen till kräftskivan, MUMS!
Ugn: 200°C i cirka 10 minuter
Det här behöver du
1 rund brieost, (cirka 1 kg)
1 påse torkad blandad frukt, (skär ev i mindre bitar)
0,5 näve blandade nötter, (brukar blanda från affärens Naturgodis)
1 dl flytande honung
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg brietårtan på en plåt med bakplåtspapper. Skär frukt och nötter i mindre bitar och blanda runt dem med honungen i en skål.
Fördela ut/toppa blandningen över osten och ugnsbaka i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Klar att servera!
Pingback: Enkla minipizzor samt uppackning av chokladfontän - matochbakverkstan