Potatissallad med fetaost, soltorkade tomater och pinjekärnor blandat med en härlig olivolja citron. Citronolja är ett måste i mitt sommarkök och i den här potatissalladen kommer citronoljan verkligen till sin rätt! Say no more!
4 portioner, (eller ”höfta” dig fram)
Det här behöver du
800 g färskpotatis
0,5 dl rostade pinjenötter/kärnor
1 strimlad rödlök
2 msk vitvinsvinäger
1 dl ’olivolja Citron’
0,5 tsk torkad oregano
1 burk soltorkade tomater
1,5 dl olivmix (gröna/svarta)
1 förpackning ’Zeta Feta med Havssalt’ (à 150 g), i tärningar
1 påse färsk bladspenat
salt
svartpeppar
Gör så här
Skrubba potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Rosta pinjekärnorna i en torr het panna. Skala och skiva löken och blanda med vinäger, olja och oregano i en stor skål. Dela potatisen och vänd ner i lökvinägretten när den fortfarande är varm – då suger den åt sig utav dressingen. Vänd ner strimlad soltorkad tomat, oliver och fetaosttärningar. Smaka av med salt och peppar. Strax innan servering, vänd ner spenat och pinjekärnor. Servera ljummen eller kall.