Gräddbullar, en trend från Danmark!
Bara namnet gör ju att man ”go bananas”. Gräddbulle, kokosboll, skumboll, kokosmunk. Kärt barn har många namn. Givetvis ville jag testa och göra egna.
Här kommer mina hemmagjorda, (15 st)
Receptet har jag hittat här.
Det här behöver du
2 st äggvitor
1.5 dl socker
några droppar citron
200-300 g vit eller mörk choklad
2 msk matolja, (jag tog knappt 1 msk till 200 g choklad)
0.5 st paket Bragokex
strössel
karamellfärg, eventuellt (till att färga den VITA chokladen med)
Gör så här
Vispa upp äggvitorna till ett fast skum, det ska gå att vända bunken upp och ner. Droppa ner citronen.
Häll ner sockret i en strimma. Vispa tills marängen blir glansig.
Fyll en spritspåse med en rund tyll och spritsa på mördegskakorna. Ställ i frysen i cirka 60 minuter.
Smält chokladen i en skål över ett vattenbad och häll i oljan.
Doppa de spritsade topparna i chokladen och ställ på ett galler.
Dekorera med strössel. Låt svalna.
Pingback: Över sundet – Gräddbullerian - matochbakverkstan