Receptet avser en stor paj, men här har var och en fått ”sin egen” dessert. Till fyra småpajer är det lagom att halvera receptet.
Under smulet har jag gömt björnbär, hallon och blåbär. Servera med glass eller lättvispad grädde.
Ugn: 225 grader i cirka 25 minuter
Smuldeg, 1 stor paj
2,5 dl vetemjöl
200 g kallt smör
1,5 dl råsocker
1,5 dl kokosflingor
1,5 dl havregryn
Bärfyllning
10-12 dl bär (t e x hallon, smultron, röda vinbär)
1 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
smör, till formarna
Gör så här
Fyllning: Blanda bär, strösocker och majsstärkelse i en skål.
Smuldeg: Nyp ihop alla ingredienser tills det blir en smulig deg.
Lägg bärblandningen i botten av smorda ugnsfasta formar, (eller en stor pajform). Strössla smuldegen över bären.
Grädda pajerna/pajen i mitten av ugnen, cirka 25 minuter, eller tills färgen blivit gyllene.
Roligt att servera i portionsformar, det gillar jag! Ha en fin dag!