Dessa cupcakes blir riktigt stora och fina. Inte äta alla på en gång? Då kan det vara bra och veta att frosting går bra att frysa in i en liten plastpåse. Bara att ta upp och tina i kylskåp, vispa upp på nytt och dekorera.
Med tanke på kakornas utseende, skulle man helst vilja servera dem till påsk. Ser ut som ett ägg på toppen 🙂
Antal: 12 st
Ugn: 175 grader i cirka 15 minuter
Det här behöver du
1 dl riven kokos
100 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
1 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Frosting
50 g rumsvarmt smör
4 dl florsocker
150 g färskost, ex philadelphiaost
marmelad till topping
Cupcakes
Sätt ugnen på 175°C.
Rosta kokosen lätt gyllene i en torr och het stekpanna. Låt svalna. Mixa i matberedare till ett fint pulver.
Vispa smör och socker ca 5 minuter med elvisp.
Tillsätt äggen under fortsatt vispning. Tillsätt gräddfil och vispa till en jämn smet.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en separat bunke.
Tillsätt/sikta mjölblandningen och sedan kokosen i smeten. Vispa snabbt ihop.
Fyll smeten i muffinsformar, (gärna ställda i en muffinsplåt). Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter eller längre beroende på ugn. Känn med sticka. Låt svalna helt.
Frosting
Vispa ihop smör och florsocker med elvisp. Tillsätt färskost. Vispa smeten slät.
Toppa varje muffins med frosting och en klick marmelad.
Vilka fina cupcakes och kokos är gott!