Oftast förknippas bakad potatis med kall röra och det är ju gott. Den här varma skinkröran är också god och passar såväl till potatisen som till sås till pastan. Om röran ska ätas kall, rör i en klick majonnäs.
Portioner: 4 st
Ugn: 200 grader i cirka en timma
Ingredienser
4 bakpotatisar
300 g rökt skinka
1 finhackad röd paprika
1 scharlottenlök
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk grönsaksfond
3 dl creme fraiche
salt/peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Stick små hål i skalet på bakpotatisarna. Placera dem direkt på ugnsgallret (inget folie här inte), i mitten av ugnen. Känn med sticka efter cirka en timma, så de är mjuka och fina innanför det frasiga skalet. Skär ett kryss i varje potatis och öppna upp.
Skär och hacka skinka och paprika i små bitar. Finhacka scharlottenlök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med lite smör. Fräs på alltihopa så det får fin färg och lök och paprika mjuknar. Rör ner en matsked grönsaksfond och creme fraiche. Smaka av med salt och peppar och låt röran stå på låg värme i cirka 10 minuter, tills den tjocknar något. Servera till bakad potatis eller som pastasås.
Inspirationskälla: Kryddburken