Den här krämiga salladen passar som vanten till, t e x en grillad köttbit. Smakrik med den goda ädelosten.
4 portioner
Ingredienser
1 ask körsbärstomater (gula eller röda), 250 g
250 g frysta, tinade haricots verts
1 bit Kvibille ädelost, 140 g
1 grönsalladshuvud
1 dl rostade, salta solrosfrön, (finns färdiga på påse)
1,5 dl creme fraiche
1 msk olivolja
1,5 msk balsamvinäger
flingsalt
nymalen svartpeppar
Gör så här
Halvera tomaterna. Lägg dem och haricots verts i en skål. Smula ner osten. Plocka, skölj och låt salladen rinna av. Riv salladen i mindre bitar och lägg i skålen. Strö över nästan alla solrosfrön.
Rör ihop creme fraiche, olja och vinäger. Salta och peppra. Vänd ner dressingen i salladen. Toppa med resterande solrosfrön.
Vilka härliga salladbestick!!! Kanske de snyggaste jag sett!