En klassisk dessert som jag återkommer till med jämna mellanrum. Sååå gott, helt enkelt!
Det här behöver du
1 st camembertost
vatten
mjöl
ägg
ströbröd
olja att fritera i
Tillbehör
persilja
hjortronsylt
vaniljglass
Gör så här
Dela osten i lagom stora bitar, (låt det vita sitta kvar)! Skölj bitarna under kallvatten, vänd dem i nämnd ordning i mjöl, ägg och ströbröd. Så här långt kan du förbereda genom att lägga bitarna på en tallrik och plasta in. Förvara i kylskåp fram tills det är dags att fritera dem.
Fritera bitarna i 180 grader i någon minut, (cirka 1-3 minuter).
Servera osten med persilja som friterats i 1-2 minuter, samt uppvärmd hjortronsylt och härligt gräddig vaniljglass.
Det här låter så gott! Jag har ugnsbakat camembert i smördeg, men inte friterat!
Åh den bästa ostdesserten någonsin:) Jag gjorde den på nyårsafton för något år sedan. Jösses så gott!