Godare än det låter, I promise. Detta recept har jag hittat på flertalet bloggar, bl a Matplatsen, Coquina, Matstugan, Lina lagar, En smak av Karin o s v. Givetvis blev jag sugen för lite *testing-testing*, jag med! Prova ni oxå, om ni har lust. En vardagspaj, eller fredagspaj för all del, som jag kommer göra flera gånger.
Fyllning
1 urbenad grillad kyckling
1 gul lök
3 dl skuren vitkål
1 tsk salt
1 påse taco kryddmix
1 liten burk creme fraiche
1 dl grädde
smör/olja att steka i
150 g riven ost
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g kylskåpskallt smör
2 msk kallt vatten
Gör så här
Pajdeg: Finfördela smöret i mjölet. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, nagga botten och ställ i kylskåpet i cirka 20-30 minuter, (förhindrar att kanterna åker ner). Förgrädda pajskalet på 200 grader i cirka 10 minuter. Tag ut pajformen och höj ugnstemperaturen till 225 grader.
Fyllning: Skär lök och vitkål i centimeterstora bitar och fräs mjukt i smör i stekpanna. Tillsätt urbenat kycklingkött, kryddor, creme fraiche och grädde. Låt puttra ihop en stund.
Häll blandingen i det förgräddade pajskalet. Toppa med riven ost och grädda på 225 grader i cirka 20-25 minuter. Låt svalna en stund. Servera med grönsallad.
Den här pajen har jag också testat. Blev mycket god tyckte vi. Så kan man lura i barnen lite kål 😉
Prova paella, det är som sagt mycket enkelt. Går att ha i skaldjur, kyckling, choritzo eller vad man tycker om. Spanjorerna blandar gärna i allt möjligt.
Den pajen lägger vi på minnet:)