En variant på både crépes och lasagne! Perfekt när man fått pannkakor över.
Portioner: 4
Ugn: 200 grader i cirka 15-20 min
Ingredienser
8 pannkakor
1 pkt bladspenat
smör att steka i
500 g nötfärs
1 liten hackad gul lök
1 pkt strimlad bacon
4 msk tomatpuré
0,5 tsk salt
svartpeppar
1 dl vatten
riven ost
Gör så här
Grovhacka den avrunna spenaten. Fräs den hastigt i lite smör.
Fräs lök och bacon. Tillsätt färsen och bryn den tills den har fin färg. Rör ner tomatpuré, salt, peppar och vatten. Sjud några minuter.
Lägg ett lager pannkaka i en smord ugnssäker form och bred över cirka hälften av färsröran. Lägg på ett lager pannkaka och täck med resten av färsröran. Toppa med spenat och riven ost.
Gratinera mitt i ugnen i cirka 15-20 minuter. Servera med en grönsallad.
En bra idé att använda överblivna pannkakor till 🙂
Gjorde den här lasagnen förra veckan, riktigt god! 🙂