Sicken HÄRLIG morsdag, det har varit idag! Sol från klarblå himmel. Mycket slappande i solsäng har det varit för många, misstänker jag. Så även för mig.
Kyckling, grädde, tomatpuré och ajvar relish är smaskens. Toppa med småtomater och riven ost.
Portioner: 4
Ugn: 200 grader
Ingredienser
4 st kycklingfiléer
smör att steka i
salt/peppar
2 dl vispgrädde
2 msk tomatpuré
3 msk ajvar relish
1 tsk oregano
8 körsbärs- el plommontomater
2 dl riven smakrik ost
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela ev kycklingfiléerna om de är väldigt stora. Bryn filéerna i smör och krydda med salt och peppar. Smörj en ugssäker form och lägg i filéerna. Blanda vispgrädde, tomatpuré, ajvar relish och oregano.
Skiva tomaterna. Häll gräddblandningen över kycklingen, toppa med tomater och strö över riven ost.
Gratinera i mitten av ugnen i cirka 35 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt.
Servera gärna med en sallad och blomkålsris, (eller ris).