Krämig kycklinggryta med curry, är väldigt populärt här hemma. Ett recept som är väl värt att slita ut 🙂
Portioner: 4
Ingredienser
4 kycklingfiléer
2 stjälkar blekselleri
3 morötter
1 palsternacka
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 dl hönsbuljong
1 msk smör
1 msk curry
1-2 msk vetemjöl
2 dl grädde
salt/peppar
en halv knippa bladpersilja, (jag tog dill för dagen, i brist på annat)
Servering
Kokt ris
Gör så här
1. Dela filéerna i mindre bitar. Ansa grönsakerna och skär i mindre bitar.
2. Lägg grönsakerna i en kastrull och häll på buljongen. Låt sjuda i cirka 10 minuter. Lägg i kycklingbitarna och låt alltsammans sjuda i ytterligare 10 minuter.
3. Smält smöret i en annan kastrull och pudra på curry och mjöl. Buljongen från grönsakerna/kyckligen ska sedan silas ned i curryblandningen. Vispa ihop och låt småsjuda i 10 minuter.
4. Tillsätt grädde i blandningen och låt koka i 5 minuter.
5. Häll tillbaka såsen över kycklingen och grönsakerna. Smaksätt med salt/peppar (snåla inte på saltet), tillsätt hackad persilja och servera med kokt ris.