Mat&bakverkstans övergång till Matmolnet har gått smidigt. Dock finns det en del detaljer som jag hoppas ska ordna till sig. De flesta äldre inläggen, de som har blivit överflyttade hit, ser jättekonstiga ut. De har tappat sina stycken, (allt är ihopskrivet) och en del bilder är centrerade och en del inte. Eftersom jag är sekreterare ut i fingerspetsarna, är det en ”stor grej” för mig.
Här kommer ytterligare ett recept, en söndagsmiddag, när den är som enklast. Kräver minimal ansträngning. Såsen får smak av porter och svart vinbär.
4-6 portioner
Ingredienser
cirka 1 1/4 kg benfri kalvbog eller märgpipa
2 msk smör
salt och svartpeppar
0,5 liter porter
1 dl koncentrerad svartvinbärssaft
8 torkade enbär
0,5 dl soja
0,5 dl vispgrädde
maizenaredning/toppredning
Gör så här
Hetta upp smöret i en stor panna/stekgryta och bryn köttet runt om. Krydda med salt och peppar. Tillsätt porter, svartvinbärssaft, enbär och soja och sjud sakta under lock i cirka 1 – 1,5 timma. Tag upp köttet, sila och koka ihop såsen med grädden till önskad konsistens. Red eventuellt av med lite maizenaredning. Servera med kokt potatis, gelé och grönsaker.
Välkommen till matmolnet. 🙂 Såg smarrigt ut detta! Mums
Tack snälla 🙂