Det finns säkert lika många recept på chokladmousse som det finns kakaobönor. Jag har några olika som jag brukar göra. Det här receptet kommer från senaste tidningen av Elle Mat & Vin. Mycket enkel att göra.
4 personer
150 g mörk kvalitetschoklad, 70 %-ig
1 dl grädde
3 äggvitor
0,5 dl ljust muskovadosocker
Smält chokladen tillsammans med grädden. Låt svalna. Vispa äggvitor till ett fast skum och vispa sedan i musovadosockret. Rör ner 1/3 av marängsmeten i choklad- och gräddblandingen, blanda väl. Vänd sedan försiktigt ner resten, men se till att chokladen blandas med all marängsmet. Häll upp i koppar och låt stå kallt minst 30 min innan servering.
Ev tillbehör: Hallon, eller småkakor, (jag gillar smörbiscuiterie Jules Destrooper).Strö ev över lite extra muskovadosocker. En klick grädde eller Kesella vanilj.
JA TACK!