Coleslaw

Världens bästa, i min smak!

6 portioner

1/2 vitkålshuvud
2 morötter
0,5 msk hel kummin
4 dl majonnäs
1 vitlöksklyfta
några droppar tabasco
flingsalt
nymalen svartpeppar

Strimla kålen fint och doppa den i kokande välsaltat vatten. Häll av och spola kålen i iskallt vatten, låt den rinna av ordentligt i ett durkslag.
Riv morötterna grovt och blanda med kålen i en skål. Rosta kumminfröna i en torr stekpanna och krossa dem lätt i en mortel. Blanda med kål, majonnäs, pressad vitlök och kryddor. Njut!
Kummin förhöjer smaken något helt otroligt, uteslut INTE den även om den inte tillhör favoritkryddan!

Jag har använt ’Kavli, äkta majonnäs’. Den är klart godkänd :o)

En tanke kring ”Coleslaw

  1. Pingback: Pulled chicken | Matochbakverkstan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *