Lite halvfabrikat så där… En smarrig skapelse som innehåller det bästa av det bästa. Gör en kakdeg och göm en liten bit av din favoritchoklad i mitten, Snickers, Kit Kat, Mars etc. Smakar ljuvligt…
Ugn, 180 grader
Antal: cirka 20-24 st
Kakdeg
går förstås bra att halvera receptet
220 g smör, knappt (mitt emellan kylskåpskallt och rumstemperatur)
2,5 dl strösocker
1 3/4 dl farinsocker
2 stora ägg
1 msk vaniljsocker
8-9 dl vetemjöl (degen får inte bli torr -tag lite i taget och prova dig fram. Degen ska vara aningens kladdig).
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
250 g chokladknappar el samma mängd hackad mörk choklad
Blandade sorter av t e x Snickers, Kit Kat, Mars etc (=Dela varje chokladbit i cirka 4 bitar)
Gör så här
Sätt på ugnen. Blanda smör, strösocker och farinsocker i ex-vis en matberedare. Tillsätt äggen och vaniljsockret och blanda lite till.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en stor bunke för sig. Blanda sedan i smör- och sockerblandningen. Rör ihop alltsammans i bunken med en slev och tillsätt chokladknapparna alternativt den hackade chokladen sist. Blanda. Degen ska vara aningen kladdig, (om man tagit för mycket mjöl blir kakorna smuliga). Till varje kaka ska du rulla 2 bollar, lägg en chokladbit mellan bollarna och kläm ihop/rulla degen runt chokladbiten. Arbeta i handen. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i cirka 11-12 minuter. Låt svalna på plåten i cirka 5 minuter innan du lägger över kakorna på ett galler för att svalna ytterligare.
Kommentar: Idag halverade jag receptet.
|
Blanda smör- och sockerblandningen med de torra produkterna. |
|
Arbeta tills degen känns smidig, får inte vara för torr. |
|
Arbeta in chokladen. Dela i lika stora delar. |
|
Forma deg runt en bit av din favoritchoklad. Kläm ihop och forma i handen. |
|
Snygg! |
|
Lägg på plåt och grädda i ugnen. |
|
Efter cirka 11-12 minuter i ugnen. |
|
En något avsvalnad kaka. Lite lagom seeeg och goood! |
|
Å så favvo-chokladen. En uppånervänd bild som jag inte lyckats rotera (som vanligt)! |
|
En äldre bild jag hade i datorn från samma kakbak, för längesen :o) |
Oj vilken kul idé! På så sätt får man ju variation på sitt favvogodis:)