Västerbottenspaj

Västerbottenspaj

Ugn: 175 grader

Västerbottenspaj

1 st aluminium pajform, 14 dl

Deg

125 g kylskåpskallt smör

2 dl vetemjöl

1 msk vatten

Fyllning

250 g grovriven västerbottensost

2 äggulor

2 st ägg

2 dl grädde, 40 %-ig

salt

1 krm paprikapulver

Gör så här

Nyp ihop smör och mjöl och tillsätt vatten, så mycket så det går ihop till en deg. Tillsätt eventuellt mera mjöl. Känn degen tills du är nöjd, men knåda inte för mycket.  Tryck ut degen i pajformen och nagga botten med en gaffel. Låt stå i kylskåp cirka 15-20 min och vila. Förgrädda pajdegen i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 12 minuter. Blanda ingredienserna till fyllningen och häll därefter ner fyllningen i den förgräddade pajformen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Tag ut och låt svalna/kallna helt.

Toppa pajen med smetana el creme fraiche och stenbitsrom. Nomnom!

Västerbottenspaj

Paj som håller på att svalna.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *