Kokospanerad fisk

Fisk var det här! Sån däringa smidig fisk på block, ni vet 🙂 Och om man på morgonen kommit ihåg att lägga fisken på upptining under dagen, så kan man göra den här kokospanerade fisken till kvällsmat, yay!

1

Kokospanerad fisk

Fisk

500 g upptinad vit fisk, ex-vis torskblock eller kolja

1 dl vetemjöl

2 ägg

2 dl kokosflingor

1 tsk salt

1 msk smör

 Kall sås

1 dl sweet chilisås

1 dl creme fraiche, eller turkisk yoghurt

 Garnering

1 lime i klyftor

 Serveringsförslag

Servera med ris, sweet chilisås, limeklyftor och sallad.

 Gör så här

 Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

 Häll upp mjöl på en tallrik och kokosflingor på en annan. Vispa sönder äggen i en djup tallrik.

Skölj och skär fisken i mindre bitar, torka av på papper. Salta och vänd bitarna först i mjöl, sedan i ägg och sist i kokos.

Hetta upp smör i en stekpanna och stek fisken på låg värme 3 minuter på varje sida, tills paneringen blivit gyllenbrun.

 Rör ihop sweet chilisås och cremefraiche el yoghurt till en sås och servera den till fisken.

Ser ut som värsta bakverket, ha! Men oh nooo!

Ser ut som värsta bakverket, ha! Men oh nooo!

3

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *