Kökstapet, före och efter

För ovanlighetens skull bjuder den här bloggen idag på lite köksbilder. Det är ju ”här det händer” 🙂 Det som har hänt i köket, sedan vi renoverade det år 2008 och som gör att jag vill visa några bilder är att kökstapeten bytts ut ovanför arbetsbänken. Jag kan inte bestämma mig för om tapetbytet blev till det bättre, eller det sämre. Jag var väldigt förtjust i den gamla pistagefärgade metallictapeten, men den hade snart 6 år på nacken och jag tycker ombyte förnöjer. Valet föll på ytterligare en tapet med metallic. En vit sådan. Glaset framför tapeten är i ett enda stycke. Något som inte var helt enkelt att hitta 2008, (säkert enklare idag) men där gav jag inte upp. Ville inte ha en skarv någonstans. Det man ska tänka på när man sätter en glasskiva framför en vit tapet är att glaset ”färgar” tapeten lite. Jag kan ibland tycka att den går lite åt grönt, men absolut inget som stör. Glaset var jätteenkelt att ta bort och sätta dit igen. Man fick förstås montera bort fläkt, eluttag och köksblandare. Samma tapet sitter förstås ovanför väggskåpen. Före renoveringen för 6 år sedan nådde de bokfärgade skåpen taket.

Första bilden är på gamla tapeten. De tre nästföljande bilderna är på den nya vita. Övriga bilder är också tagna från köket, från olika vinklar. Husets bästa möbel finns i köket, nämligen kökssoffan, HA! Husets minsta soffa, (man vill ju inte att köket ska se ut som ett vardagsrum) men definitivt den soffa som är mest utsliten. I löööve the kökssoffa!

Om en stund har jag ett bröd i ugnen och eftersom det här egentligen är en matblogg och ingen inredningsblogg, kommer det förstås recept på brödet framöver.

En fortsatt trevlig söndagskväll önskas!

DSC_0005

Gamla tapeten

DSC_0064

Nya vita tapeten.

DSC_0065

DSC_0079

Visst blev det ljusare!

DSC_0083

Kökets andra ände

DSC_0084

DSC_0085

The kökssoffa!

DSC_0023

DSC_0024

Print Friendly, PDF & Email

3 reaktion på “Kökstapet, före och efter

 1. Ann-Sofi Matsafari

  Vilken lycka med ett så stort kök! Du ska se hemma hos mig. Man kan knappt och jämt vända på rumpan 😉
  Det är alltid kul med hemma-hos-bilder.
  Ha nu en riktigt härlig vecka.

  Svara
  1. Veronica

   Ja, köket är stort, (en vägg togs ner till ett intilliggande rum vid renoveringen). En samlingsplats för hela familjen. Önskar dig med en härlig vecka, kramar!

   Svara
 2. Erika

  Så snyggt ni har det! Jag tapetserar ofta om mitt lilla kök. Just nu är det en tapet från Sanderson som jag egentligen tröttnade på redan efter ett par månader. Nu har den suttit där i kanske två – tre år. Dags att byta känns det som, samtidigt som jag inte orkar nånting just nu. Vi får väl se om jag får ett ryck. Kram!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *