Vetetortillas

Vetetortillas är ett vanligt tunnbröd och går snabbt och lätt att göra själv. Gräddas i torr gjutjärnspanna, knappt 1 minut på varje sida.

Idag har vi gjort pulled pork, se recept HÄR. En rätt som blivit otroligt populär här hemma i Sverige. För dagen valde jag att servera porken med hemmagjorda vetetortillas.

IMG_1762

Antal: 10 st

Vetetortillas

6 dl vetemjöl, 360 g

1 tsk bakpulver

3/4 tsk salt

2 dl kallt vatten

2 msk neutral olja, (ex-vis rapsolja)

Gör så här

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt vatten och olja och knåda i hop till en deg. Dela degen i 10 st bitar och kavla ut var och en till tunna runda kakor, cirka 15-18 cm i diameter. Hetta upp en stekpanna i gjutjärn, utan fett, på medelstark värme. Grädda bröden i knappt 1 minut på varje sida, (om de gräddas för länge är risken att de blir för hårda). Lägg dem vartefter under en lätt fuktad handduk.

Serveringsförslag: Taco eller pulled pork

IMG_1755

IMG_1772

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *