Rosmarinkyckling med kokt potatis, gräddsås och sallad

Vardagsrätter på löpande band…! Kategori ’Matkasse’.

Portioner: 4 st

Det här behöver du

ca 800 gram potatis

ca 600 gram kycklingbröstfilé

1 gul lök

1 st vitlöksklyfta

1 msk olivolja

1 msk vetemjöl

1,5 dl vispgrädde

1,5 dl vatten

1,5 msk kycklingfond/1 buljongtärning

2 krm vitpeppar

2-3 krm rosmarin

2-3 krm oregano

1,5 tsk vitvinsvinäger

1 påse sugar snaps

Sallad:

0,5 huvud isbergssallad

2 tomater

0,5 gurka

Gör så här

Skala eller tvätta bara av potatisen och koka den sen i saltat vatten.

Skär kycklingen i ca 3 cm stora bitar. Dela löken i klyftor. Skala vitlöken. 

Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen och löken tills allt fått fin färg. Pudra över mjölet. 

Häll i grädde, vatten och fond/buljong. Pressa i vitlöken. Krydda med vitpeppar, rosmarin, oregano och vinäger. Låt grytan puttra i ca 15 minuter.

Strax innan servering lägger du i sugar snaps.

Gör din grönsallad genom att strimla salladen och skära tomaten och gurkan i skivor. 

Servera. 

Tips: Har du någon specialpeppar i skåpet där hemma som du aldrig använder? Prova den i den här rätten!
Print Friendly, PDF & Email

En tanke kring ”Rosmarinkyckling med kokt potatis, gräddsås och sallad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *