Färsbiffar med basilika och blomkålsmos

En snabblagad vardagsrätt som tillägnas kategorin ’Matkasse’.

Portioner: 4 st

Det är behöver du

ca 800 g mjölig potatis

ca 600 g blandfärs

2 tsk baslika

1 tsk salt

2 krm vitpeppar

1 ägg

1 msk smör

Blomkålsmos:

1 blomkål

2-3 msk smör

0,5 dl mjölk

1-2 krm vitpeppar

1-2 krm salt

1 st vitlöksklyfta

Gör så här

Skala eller tvätta bara av din potatis. Koka den i lätt saltat vatten

Koka blomkålen i lätt saltat vatten. Den ska kokas mjuk i ca 20 minuter.

Rör nu ihop färs, basilika, salt, peppar och ägg. Forma smeten till ca 12 biffar.

Hetta upp smör i en stekpanna och stek biffarna.

När blomkålen är färdig häller du av vattnet, klicka i smöret och häll i mjölk. Nu mosar du samman blomkålen med en stavmixer, ballongvisp eller elvisp. Krydda med peppar, salt och vitlök efter smak.

Servera.

Tips: Hur löst du vill att ditt blomkålsmos ska vara avgör du själv. Börja med lite mjölk och fyll på med mer om du tycker att det behövs.

Print Friendly, PDF & Email

En tanke kring ”Färsbiffar med basilika och blomkålsmos

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *