Gravlaxsås

Den här såsen är kanongod till gravad lax. Servera till buffén!

Sist jag serverade buffé gjorde jag hälften av nedanstående recept och det räckte gott och väl till drygt 20 personer, som komplement till övriga bufférätter.

Recpetet har jag för längesen hittat på Arla.se.

Portioner: 10 st bufféportioner

Det här behöver du

750 g gravad lax i skivor

2 dl lätt creme fraiche

1 msk fransk senap

1 pressad vitlöksklyfta

2 krm salt

1 dl rostade pinjekärnor

1 dl basilikablad

2 dl grovriven prästost

Gör så här

Lägg ut laxskivorna på stora fat. Blanda creme fraiche, senap, vitlök och salt. Ringla lite av såsen över laxen och strö över pinjekärnor, basilikablad och ost. Servera med resten av såsen.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *