Jordnötssås

Det har varit en härlig söndag här i dag. Solen har tittat fram, dock inte lika varmt som i går. MEN, visst har man vårkänslor!!!
250 g salta jordnötter (cirka 4 dl)
2 msk majsolja
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 burk kokosmjölk
3 msk riven färsk ingefära
1 tsk sambal olek
2 msk japansk soja
Rosta nötterna under omrörning i stekpanna. Grovhacka dem i en matberedare. Hacka lök och vitlök och fräs glansig i olja. Häll över löken i matberedaren. Tillsätt kokosmjölk och kryddorna. Kör till en grovhackad sås.
Nedräkning har börjat! Snart bär det tillbaka till NY :o) För er som inte redan vet, är jag ett USA-freak. Jag själv och/eller familjen åker dit så ofta jag/vi kan. Florida, västkusten, NY och det kommer blir många, många gånger till. Så är det bara… Jag byter gärna shoppingtips, boende mm med likasinnade. Maila mig i så fall på: matochbakverkstan@gmail.com 
Print Friendly, PDF & Email

2 tankar kring ”Jordnötssås

  1. Ann-Sofi MATSAFARI

    Åh vad kul att ni ska ut och resa! Ser fram emot att läsa massor av inlägg om ert resemål sen:)

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *