Cornflakes crisps

Fantastiskt gott nougatgodis som passar på julen. Min mans favoritgodis, faktiskt! Då var man ju tvungen att göra dessa i år igen. Vägen till mannens hjärta går via….
”På tork”
100 g mjölkchoklad
1 block nougat, 250 g
1 burk nutella, 350 g
1 liter cornflakes
400 g mörk choklad
Hacka den ljusa mjölkchokladen och smält den tillsammans med tärnad nougat och nutella i ett vattenbad (i en stor skål över en kastrull med kokande vatten). Ta av skålen från värmen.
Vänd försiktigt ner cornflakes i chokladblandningen. Blanda så alla flingorna blir täckta av choklad.
Häll ut detta i en liten rektangulär form cirka 26 x 13 cm klädd med smörpapper. Packa försiktigt ihop smeten så att inga lufthål uppstår.
Låt stelna i kylen och skär kakan i 2 x 4 cm breda bars/bitar.
Finhacka den mörka chokladen. Smält 1/3 av den i ett vattenbad, tag av skålen från värmen och rör i resten av chokladen tills allt smält. Låt svalna under omrörning till cirka 28 grader. Den ska inte vara för tjock.
Doppa bitarna i choklad, gärna med hjälp av en gaffel. Låt dem rinna av på ett galler (med bakplåtspapper under). Låt stelna i kylskåp. Förvara i en burk med lock.

Som vanligt går det inte att rotera bilden. Ja-ja…

Nydoppade små godingar.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *