4 portioner (cirka 9 biffar)
Ingredienser
500 g nötfärs
0,5 dl vispgrädde
2 äggulor
svartpeppar
100 g gorgonzola
smör till stekning
Sås
1 dl vatten
3 dl grädde
0,5 köttbuljongstärning
några teskedar kinesisk soja
salt
ev Maizena redning
Blanda allt till biffarna, förutom osten. Gröp ett hål i varje biff, lägg i ost och nyp ihop, rulla/jämna till biffen i handflatan. Stek i smör tills de fått färg runt om och lägg sedan biffarna åt sidan. Använd skyn som bildats i stekpannan och vispa ur den med vatten, köttbuljong, grädde, soja och salt. Lägg tillbaka biffarna i pannan/såsen och låt puttra i cirka 10 minuter (gärna under lock). Köttsaften som sipprar ur biffarna ska vara klart genomskinlig. Red ev såsen.
Servera med ex-vis kokt potatis, potatismos, pasta o s v.
Nyp ihop och forma till biffar. |
Dax att ge dem färg! |
Låt puttra i cirka 10 min. Vänd dem ev någon gång under tiden. |
Om jag ska vara ärlig, är potatismos godast till -men vi åt mos häromdagen… |