Non stop chocolate cookies

Till eftermiddagens fikagäster bjöds det bl a på dessa godingar, (samt chokladbollar och philadelfiabullar, se recept denna blogg).  



 Ingredienser

125 g smör

3 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
4.5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 liten påse Non Stop (jag använde små chokladknappar)

Gör så här
Blanda smör, socker, ägg och vaniljsocker, i en skål, med elvisp eller i en matberedare så det blir en krämig smet.

Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör (el vispa försiktigt) ner mjölblandningen i äggsmeten. Blanda detta ordentligt till en seg massa.

Rulla cirka 20-24 st bollar och fördela dessa på två bakplåtspappersklädda plåtar. Låt varje kaka få ett par centimeters mellanrum så de kan flyta ut. Placera cirka 5 st färgglada knappar på varje kaka. Grädda kakorna i cirka 13-15 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna på ugnsgaller.

Vispa smör, socker, ägg och vaniljsocker. Blanda de torra ingredienserna för sig.



Chokladlinser. Inköpsställe: Lagerhaus



Fördela på två plåtar. Lämna mellanrum då de flyter ut.

Tryck dit 5 st knappar på varje kaka. (Kakan längst ner i hörnet är från Björn till Larsa).



Klara! Härligt knapriga och lite sega i mitten.



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *