Smörrebröd med rostbiff, majonnäs- och curryremoulade samt Gammel Dansk!

Har en flaska Gammel Dansk i min hand och vad passar inte då? Jo, smörrebröd! Mys i uterummet, denna fantastiska sommarkväll 🙂 Trevlig besök dök upp också 🙂

Gammel Dansk Shot firar 50 år – med smak av lakrits och chili

IMG_6133

I Danmark är var 5:e flaska starksprit som köps en Gammel Dansk. Den klassiska Gammel Dansk bittern såldes för första gången 1964, i danska butiker. Hemligheten bakom den speciella bittra smaken ligger i förhållandet mellan 29 olika kryddor och örter från hela världen och receptet känns endast till av tre personer, sägs det.

Här har man tonat ned det bittra och lyft fram lakrits samt tillsatt lite extra hetta i form av chili. Festa, fira och skåla med denna dryck!

Majonnäs- och curryremouladsåsen kan förstås bytas ut mot vanlig hederlig remouladsås.

Smörrebröd

Danskt grovt rågbröd

Bredbart smör

salladsblad

rostbiffsskivor

majonnäs- och curryremouladsås, (recept nedan)

rostad lök

cornichoner eller syltlök

färsk persilja

några småtomater

riven pepparrot

Majonnäs- och curryremouladsås

1 äggula

1 tsk fransk senap

2 msk rödvinsvinäger

3 dl matolja

2 dl pickles

2 tsk curry

1 msk gurkmeja

salt och peppar efter smak

Gör så här

Majonnäs- och curryremouladsås: Alla ingredienser bör ha samma temperatur. Blanda äggula med senap och vinäger. Tillsätt olja i en fin stråle under snabb omrörning tills majonnäsen tjocknar, (jag brukar använda stavmixer). Hacka pickles och låt den rinna av något och rör ner tillsammans med curry och gurkmeja. Smaka av med salt och peppar.

Lägg ihop smörrebröd enl följande: Bred smör på brödskivorna. Lägg på ett salladsblad, en skiva rostbiff, majonnäs- och curryremouladsås, 2 st cornichoner el syltlök, skivad småtomat och pynta med en persiljekvist. Toppa med rostad lök och rejält med riven pepparrot.

Länk till Systembolaget, HÄR

IMG_6111

IMG_6125

IMG_6127

IMG_6119

IMG_6138

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *