Helluuuu!
Sommaren puttrar på för fullt! Mitt inne i högsommarvärme, *tummen upp*. Det är GREAT, visst?!
Köttfärsbiffar med mozzarella, soltorkade tomater och mycket basilika. Till det serveras en god gräddig sås tillsammans med grönsaker och potatis.
Portioner: 4-6 port (8-10 biffar)
biffar
800 g blandfärs
1 påse mozzarella i bit
0,5 kruka färsk basilika
1 st burk soltorkade tomater
1,5 dl vispgrädde
1 ägg
salt, peppar och ev. lite örtkrydda
smör att steka i
sås
steksky
3 dl grädde
100-200 g philadelphiaost
1 st köttbuljongtärning
några stänk kinesisk soja
salt och peppar
ev lite vatten att späda såsen med
Gör så här
Hacka basilika, soltorkade tomater och mozzarella. Blanda alla ingredienser till biffarna (köttfärs, mozzarella, basilika, soltorkade tomater, grädde, ägg och kryddorna). Forma till biffar och stek i rikligt med smör på båda sidor. Lägg biffarna åt sidan, behåll stekflottet i pannan och rör ihop ingredienserna till gräddsåsen i stekpannan. Lägg sedan tillbaka biffarna och låt småputtra några minuter. Servera med grönsaker, sallad och potatis.